Storspionen: Politik var inte så kul

Stig Bergling hoppar av vänsterpartiet

NYHETER

Storspionen Stig Bergling hoppar av vänsterpartiet.

– Det var inte så roligt med politik som jag trodde, säger han till aftonbladet.se.

Dessutom är han besviken på partiet, och förstår inte varför de slutat kalla sig kommunister.

För ungefär ett halvår sedan valde förre spionen Stig Bergling, som numera heter Sydholt i efternamn, att gå med i vänsterpartiet. Men efter valförlusten hoppar han nu av, skriver Resumé.

- Det var inte så intressant och roligt som jag trodde med politik. Jag är besviken på valförlusten och har ingen lust att gå och knega i opposition i fyra år, säger Stig Sydholt till aftonbladet.se.

Men är det inte nu det är viktigt att kämpa, så att det går bättre i nästa val?

- Jo, men jag vill ha lite roligt också. Jag är gammal och tycker att jag har haft nog med motgångar i livet.

Stig Sydholt tycker också att det är tråkigt att vänsterpartiet slutat kalla sig kommunister, när hälften av medlemmarna kallar sig det.

- Jag tycker att de är fega, de borde stå för vilka de är. Själv kallar jag mig gärna kommunist. Jag tycker det är fint. Kommunismen som teori är ju fin, men sen har det ju inte alltid fungerat i praktiken.

"Alla partier spionerar"

Den förre spionen tror också att folkpartiet inte är ensamma om att spionera på sina konkurrenter. Han tror att alla partier gör liknande saker för att få information om varandra.

- Det är bara det att folkpartiet var klantiga nog att åka dit. En viktig taktik i alla strider är att ta reda på så mycket som möjligt om motståndaren, utan att denne vet att man vet det. Men det gäller så klart att inte åka fast. Dessutom är jag övertygad om att Lars Leijonborg kände till spionaget hela tiden. Det är nästan tjänstefel av honom om han inte gjorde det.

Karin Thurfjell