Stor trafikolycka på E 6 i Halmstad

Två lastbilar och fyra bilar inblandade – många till sjukhus

NYHETER

En trafikolycka inträffade på onsdagseftermiddagen på E 6 en mil söder om Halmstad.

Två långtradare och fyra personbilar var inblandade. Flera personer fick föras till sjukhus – varav en med livshotande skador.

Sedan 15.30-tiden i eftermiddags är det helt stopp på E 6 i norrgående riktning. Olyckan inträffade i höjd med Snapparp, en mil söder om Halmstad.

– En av lastbilarna har vält och står tvärs över hela vägen, säger Stefan Johansson, länsvakthavande befäl för polisen i Halmstad.

Europavägen i norrgående riktning kommer att hållas stängd under hela natten, då bärgnings- och saneringsarbetet kommer att ta tid.

– Den lastbil som vält var full med färg, som måste tas bort, säger Johansson.

Olycksplatsen är täckt av färg och färghinkar.

"Kraftig kollision"

Sex personer fördes till sjukhus med ambulans, en av dem är allvarligt skadad, uppger TT.

En man i 65-årsåldern skadades så allvarligt att hans liv är i fara. Han transporterades under kvällen med helikopter till Lunds universitetssjukhus.

Hur illa skadade de andra är visste man ännu vid 21-tiden inte och avvaktar information efter att de undersökts.

– Vi har inga uppgifter på att någon omkommit, men ett större antal personer är avförda till sjukhus med ambulans, vi vet inte hur många, säger Stefan Johansson.

– Att döma av den kollisionen mellan personbilen och lastbilen, som var mycket kraftig, så borde de vara allvarligt skadade.

Olyckan inträffade vid 15.30 och fyra personbilar och två lastbilar var inblandade.

Körde igenom vajerräcket

– Vi tror att en bil kört om lastbilen och då stött till den. Lastbilen väjade, tappade kontrollen och körde över vajerräcket till det andra körfältet. Där krockade den med en personbil och välte, säger Johansson.

En bil ska också ha kört rakt ut i skogen. Föraren av denna klämdes fast, men kunde snabbt klippas loss av räddningstjänsten.

Man vet inte hur de andra bilarna och den andra lastbilen inblandats i olyckan.

Lars Nylander