Danielsson söker toppjobb utomlands

Vill bland annat bli generalkonsul i Los Angeles

NYHETER

Nästa vecka måste 200 tjänstemän lämna regeringskansliet –bland dem statssekreterare Lars Danielsson. Han siktar på en karriär utomlands och har sökt åtta topptjänster i länder som Indonesien, Grekland och USA.

I och med den nya regerigens tillträde nästa vecka måste de 200 politiskt tillsatta tjänstemännen i regeringskansliet lämna sina jobb. På fredag lämnar Lars Danielsson sin tjänst efter ett mycket turbulent sista år. Danielsson tog bland annat ut tjugo veckors innestående semester efter att JO kritiserade hans uppgifter om vad han gjorde på annandagen under tsunamikatastrofen, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Konkurrerar med Hans Dahlgren

Nu vill Lars Danielsson gå vidare i livet och han har sökt åtta topptjänster, alla utomlands.

I Bryssel har han sökt två tjänster, som EU-ambassadör och som ambassadör i Belgien. Han har också sökt chefstjänsterna på ambassaderna i Paris, Aten, Dublin och Jakarta i Indonesien.

Han har också sökt tjänsten som generalkonsul i Los Angeles och chefsjobbet på Sveriges representation i Genève. Om den tjänsten konkurrerar han med kabinettsekreterare Hans Dahlgren, som endast sökt den tjänsten.

Anna Lindström