Kvinna våldtogs av knivman

Här är polisens fantombild

1 av 2 | Foto: Polisen
Polisen har konstruerat en fantombild som föreställer gärningsmannen.
NYHETER

I söndags våldtogs en 23-årig kvinna i Karlaparken i Örebro. Mannen som var beväpnad med kniv, är fortfarande på fri fot. Ikväll tas fallet upp i TV3:s Efterlyst.

Larmet kom in till polisen vid 20:15 på söndagskvällen. En förbipasserande person berättade för polisen att en kvinna blivit överfallen i Karlaparken i Örebro.

– När ambulansen kommer till platsen säger kvinnan att hon tror att hon blivit våldtagen, säger Torbjörn Carlson som är presstalesman för polisen i Örebro till aftonbladet.se.

Tappar medvetandet

Den 23-åriga kvinnan var på väg hem genom stadens centrala delar när våltäktsmannen slog till. När hon skulle gå in i Karlaparken blev hon tilltalad av en man.

– Han frågar om han får låna hennes mobiltelefon. Hon nekar och då drar han fram en kniv. Han tar tag i henne och trycker ner henne på marken, säger Torbjörn Carlson.

Sedan är kvinnans uppgifter vaga eftersom hon under en stund tappade medvetandet. När hon en kort stund senare vaknade upp, hade hon ett sår i huvudet och hennes kläder var i oordning.

– Hon har blivit läkarundersökt och man har konstaterat skador på kroppen. Hon saknar också sin väska, en grön axelremsväska i tyg. I den hade hon bland annat en vit plånbok.

Fantombilden

Kvinnan gjorde goda iakttagelser av mannen så polisen har fått ett bra signalement.

– Mannen har mörkt kort hår, markerade kindben, ganska stora ögon och en markerad näsa. Han är mellan 20 och 30 år och är mellan 175 och 180 centimeter lång, säger Torbjörn Carlson.

Kvinnans observationer av mannen är så pass bra att man har kunnat göra en så kallad fantombild som visar hur mannen ser ut.

– Vi hoppas få fatt i honom snart, säger Torbjörn Carlson.

Ikväll tas fallet upp i Efterlyst på TV3. Polisen hoppas då få in tips från allmänheten som ska hjälpa dem få fast gärningsmannen.

– Bland annat sågs tre ungdomar dagen efter händelsen gå genom parken med en liknande väska som den kvinnan blev av med. Vi vill komma i kontakt med dem. Vi söker också en man som åkte rollerblades. Han sågs av offret direkt efter händelsen och kan ha sett gärningsmannen, säger Torbjörn Carlson.

Misstänkte samband

Först misstänkte polisen att det kunde finnas ett samband mellan den här våldtäkten och attackerna mot totalt tio kvinnor i Västerås.

– Vi har kontrollerat ett eventuellt samband med kollegorna i Västerås och har nu kommit fram till att det med största sannolikhet inte finns ett samband. Det är helt andra tillvägagångssätt, säger Torbjörn Carlson.

Susanna Vidlund