Turning Torso får konkurrens på toppen

Nytt skrytbygge i Hyllie slår torson

NYHETER

Malmös nya skrytbygge planerar att komma närmare himmelen än torson.

Konkurrens Nu blåser det på toppen.

Malmös stolthet Turning Torso i Västra Hamnen är Sveriges hittills högsta hus med sina 190 meter. Men det blåser på toppen. Den planerade skyskrapan Malmö Tower i Hyllie kan komma att slå torson på höjden.

– Vår ambition är att bygga ett hus som är 200-210 meter högt, säger fastighetsbolaget Annehems VD Peter Strand till tidningen Fastighetsvärlden.

Annehem arbetar just nu på ett arkitektförslag tillsammans med Malmö Stad och arkitektfirman CF Möller som vunnit arkitekttävlingen om det prestigefulla bygget.

Byggkrig på höjden

Skyskrapan ska stå i det nya området Hyllie centrum nära Öresundsbrons fäste. Hyllie är en del av den stora infrastruktursatsningen Citytunneln i Malmö och ska nås med tåg från Malmö C på bara fem minuter. Byggstarten för Malmö Towers är planerad till 2008 och inflyttning blir det först 2011.

Det råder byggkrig på höjden i de skånska kommunerna just nu. För även i Lund får det vridna tornet konkurrens. Där planeras nämligen ett hotellbygge i trettiovåningar som tack vare att det ligger på Lunds högsta punkt kommer sticka upp cirka fem meter över Turning Torso.

Sveriges högsta byggnader

Kajsa Sigvardsson