Strunta i trenderna

NYHETER
Rickard Henley

Krogtrender har kort livstid. Bara aningen längre än ett TV3-producerat nöjesprogram. Det är därför en libanesisk mezetallrik nu känns lika hett som en bajenburgare vid Medis. Och minns ni när vi höll på att stava oss fram till sushi och sashimi?

Nej, det minns ni inte. För det var ett kvarts sekel sedan. Det var innan sushin blev stadsbornas köttbullar och pilgrimsmusslan blev den nya toast skagen. Men nu då? Med ett fuktat pekfinger i luften? Ja, om du väcker krogtyckarna mitt i natten så börjar de yra om husmanskost. För det gör de jämt.

De snackar om det robusta östeuropeiska köket, om knödel, om stekt fläsk med löksås om att hitta tillbaka till det lantliga köket. Light då förstås. Men det kan du strunta i. Din smak styr, inte trenderna. Glöm aldrig det.

Rickard Henley

Allt om Stockholm

"Sushin blev stadsbornas köttbullar"