Åklagaren: Anna Sjödin bör dömas till fängelse

NYHETER

I sin slutplädering yrkade Per Lindqvist på att Anna Sjödin ska dömas till fängelse.

- Hon utsatte Babak Jamai för ett fult angrepp och bör dömas till ett kortare fängelsestraff, säger han.

Rättegången mot Anna Sjödin avslutades med pläderingar från båda håll. Åklagare Per Lindqvist menade att Babak Jamais berättelse ska ligga till grund för domen.

- Han har lämnat en saklig, logisk och sammanhängande berättelse. Han har också lämnat detaljer som skulle kunna vara mindre smickrande för honom, vilket talar för hans trovärdighet. Det är möjligt att han kallat Anna Sjödin för fula saker, men det gör inte hans berättelse mindre trovärdig.

- Anna Sjödin bör dömas till ett kortare fängelsestraff för våldsamt motstånd, våld mot tjänsteman och egenmäktigt förfarande.

"Slog honom i bakhuvudet"

Per Lindqvist säger vidare att Anna Sjödin utsatt Babak Jamai för ett fult angrepp.

- Först slår hon honom i bakhuvudet, och han har då ingen chans att försvara sig. Därefter slår hon till honom i ansiktet. Hon har sedan chans att besinna sig, men väljer att slå honom igen. Förolämpningen är också grov, säger han till rätten.

Leif Silbersky å sin sida menade att Babak Jamai inte är trovärdig då han bland annat förnekat att han kallat Anna Sjödin för könsord, trots att även åklagaren menar att han kan ha gjort detta. Dessutom menar Silbersky att Babak påstått att han inte visste att "svartskalle" var så förnedrande att han kunde polisanmäla detta.

Silbersky: Dörrvakten inte trovärdig

- Detta stämmer inte. Han är välutbildad och känner till hur det fungerar. Han har inte sagt till någon myndighetsperson att han blivit kallad svartskalle, utan säger det först i ett tv-program. Han säger också att han blivit skadad, men även fast han själv är läkare dokumenterar han inte sina skador, säger Leif Silbersky och menar att Babak Jamai inte är trovärdig.

Silbersky uppmanar vidare rätten att lyssna på de oberoende vittnen som hörts.

- Ingen har hört henne kalla honom svartskalle. Ingen har sett henne kränka honom på det sätt han påstått.

Läs också:

Anna Lindström