I torraste laget

1 av 2 | Foto: peter Wixtröm
Den bästa Dry Martinin har den bästa balansen.
NYHETER

Lätt att blanda, men lätt att paja.

Dry Martini är en drink där det inte hänger på procenten utan på balansen.

Sedan i måndags är Dosa Ivanov officiellt bäst i Sverige på att blanda den.

Ett SM i Dry Martini väcker så klart muntrationer.

Men för de inblandade tävlingsdeltagarna tillika bartendrarna var det blodigt allvar.

Dogge i smakjuryn

I måndags utspelade sig bataljen på Nordic Light hotel, dit åtta drinkblandare kvalificerat sig till finalen.

De betygssattes både av en teknisk jury och av en smakjury.

Den senare bestod av Karolina Lassbo, glamourbloggare, Carl M Sundevall, Spy Bar-chef, Dogge Doggelito från Latin Kings och Anders Johansson VD för Nordic Light hotel.

– Jag är ingen Dry Martini-fan, men det här kanske blir

en vändning för mig, sa Dogge.

Segrare blev Dosa Ivanov

Dosa Ivanov, som i vanliga fall jobbar på Yacht club

i Stenungsund, förklarade vinsten med att han är sparsmakad.

– Jag är traditionell, antingen använder jag en citrontwist eller oliver. Inte båda, det är ingen grönsakscocktail.

Här dricker du Stockholms-drajjor

Dosa Ivanovs Dry Martinis kan du glömma, han håller till på andra sidan Sverige. Men här är några ställen i stan där du kan dricka Dry Martini.

Foto: Peter Wixtröm
Dosa Ivanov blev svensk mästare.

Sofia Larsson, Aftonbladet