Jag mötte min idol!

Ingen har berört mig som Carola

Foto: <rod>LÄSARBILD</rod>
Året var 1983 En signerad LP-skiva tillsammans med Carolas kram. Helt obeskrivligt!
NYHETER
Foto: <rod>LÄSARBILD</rod>
Carola har inspirerat mig som låtskrivare, som glädjekälla och som människa. Men när Carola slog igenom så slog mina föräldrar av öronen …

Året var 1983. Det var då hon dök upp i rutan som en främling och jag fångades av en stormvind. Sen dess räcker det att säga Carola för att alla ska veta vem man menar.

Det har dansats i neon, det har sjungits i gyllene skor, men ingen har gjort det Carola lyckats med. Först slår hon igenom i en kyckling-gul overall, sedan gör hon rock-anspråk.

Hon har inspirerat mig som låtskrivare, som glädjekälla och som människa. Ingen har berört mig som Carola.

Men när Carola slog igenom så slog mina föräldrar av öronen ?

Jag kunde inte ha varit mer än 11 år gammal, då jag stod i trängseln för att köpa skivan ”Runaway”. Det var på den tiden då det var inne med hårdpermanentat hår och seglarskor. Och man använde tippex för att åtgärda stavfel.

Husvagnssemester

Vi var på husvagnsemester i Örebro när jag såg att Carola skulle signera sin nya vinylskiva i centrum. Jag tjatade mig till att få åka dit och till slut så gick mamma och pappa med på det.

Vädret var inte riktigt det man hoppades på när man stod utomhus. Vi trycktes länge och längre bak i den enorma anstormningen. Jag hörde mamma och pappa viska om att åka hem. Klumpen i bröstet började växa. Jag ville inte åka hem!

Men mina tappra föräldrar kämpade timme ut och timme in i regnet. Vi såg Carolas livvakter titta ut mot publikhavet och ruska på huvudet.

Jag skrek: ”Ja!”

För min del spelade det ingen roll hur mycket folk det var, jag skulle fram helt enkelt. Carola reste sig upp och tittade ut mot det stormande havet av folk, hon ruskade på huvudet och sa att hon inte förväntat sig så mycket folk. Vi trängdes längre och längre bak. Återigen hör jag mamma och pappa att vi bör åka hem. Men jag ville inte!

Till slut tar en vakt upp en mikrofon och säger:

– Hur många av er ska köpa Carolas skiva i samband med signeringen?

Helt desperat skrek jag:

– Jag! Jag har ju sparat veckopengen i flera månader för ett sådant här tillfälle.

Vakterna såg till att vi kom fram och aldrig har jag väl varit så lycklig i hela mitt liv.

LP-skivan tillsammans med en autograf och Carolas kram. Helt obeskrivligt!

Stormar fortfarande

Carola tackar sina fans för sina 20 år som artist. Och det är klart vad vore hon utan oss? Men frågan kan också ställas hur vore musikvärlden utan henne?

För mig är hon ingen främling längre och hennes stormvindar dom blåser fortfarande.

Foto: <rod>LÄSARBILD</rod>

Läsarartikel

Cecilia Asp