Mördarens vapen: en wokpanna

30-åringen: Min moster var aldrig snäll mot mig

1 av 4 | Foto: Polisen
Grävde ner wokpannan Efter att 30-åringen hade slagit ihjäl sin moster fick han hjälp av en kamrat att gräva ner mordvapnet, en wokpanna, och andra bevis. När polisen grep honom erkände han mordet och skyllde på att mostern hade haft total kontroll över hans liv.
NYHETER

30-åringen slog ihjäl sin moster med en wokpanna. Han hävdar att hon plågat honom svårt under hela uppväxten.

I går åtalades han för mord.

Tidigt på morgonen den 25 juli fick polisen larm om ett lägenhetsbråk i Älta, sydost om Stockholm. När de kom fram till lägenheten var den tom.

Men i en skogsdunge en bit därifrån hittades den 61-åriga lägenhetsinnehavaren ihjälslagen. Kort därefter greps kvinnans 30-årige systerson.

Erkände

Mannen erkände för polisen att han, kraftigt berusad, slagit ihjäl sin moster med en wokpanna när hon rastade två hundar.

– Hon är så jävla elak jämt. Jag kan inte komma ihåg en dag i hela mitt liv som hon var liksom snäll, säger mördaren i förhör.

Mostern har haft vårdnaden om honom sedan han varit i yngre skolåldern.

Total kontroll

Han ska under hela sin uppväxt ha upplevt att hon haft total kontroll över hans liv, utsatt honom för övergrepp och förstört hans framtidsplaner.

Efter mordet fick han hjälp av en 31-årig kamrat att gräva ner mordvapnet och gömma undan andra bevis. Kamraten åtalas för skyddande av brottsling.

Förutom mord åtalades 30-åringen också för misshandel av sin flickvän. Han nekar till misshandelsåtalet.

Zendry Svärdkrona