S-politiker fick fängelse för rattfylla

Krockade med 1,62 promille alkohol i blodet - avsäger sig politiska uppdrag

NYHETER

En s-politiker i Västerbotten dömdes på onsdagsmorgonen till en månads fängelse för grovt rattfylleri, skriver Västerbottenskuriren.

Tingsrätten menar att brottet är grovt och att det inte finns några förmildrade omständigheter, och att brottet därmed blir fängelse.

Det var i juli i år som politikern körde av vägen och krockade med en lyktstolpe. En taxichaufför stannade och gick fram till politikern, som blödde från ansiktet. Han fick uppfattningen att hon var berusad och larmade polisen.

Gick från bilen

Innan polisen kom gick politikern iväg från sin bil. Taxichauffören följde efter och såg henne sätta sig på en sten i närheten. Politikern förnekar dock att hon försökt smita.

– Verkligen inte. Jag blev skadad och satte mig på närmsta sten, säger hon till VK.

När polisen kom till platsen visade det sig att hon hade 1,62 promille alkohol i blodet. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1,0 promille.

Tillträder inte politiska uppdrag

Politikern menar att uppmärksamheten kring rattfyllan påverkat hennes yrke och politiska karriär negativt.

Politikern har inte suttit i kommunfullmäktige i sin kommun tidigare, men röstades in för första gången i höstens val, genom personkryss.

Hon har dock kommit överrens med sitt parti om att inte tillträda några politiska uppdrag förrän hon avtjänat sitt straff.

Karin Thurfjell