Strömlöst och halt i Västsverige

Många avåkningar och småolyckor i ovädrets spår.

NYHETER

På onsdagsmorgonen var runt 6000 av Fortums och Vattenfalls hushåll strömlösa, vid lunchtid hade många fått strömmen tillbaka.

Vattenfall rapporterade då om drygt 1200 strömlösa hushåll runt Trollhättann, Borås och Stenungsund. Bland Fortums kunder var vid lunch drygt 400 hushåll på Orust, i Mölndal och i Marks kommun utan ström.

Under morgonen och förmiddagen rapporterades många avåkningar i Västsverige från snöiga vägar, men inga allvarliga olyckor och bara lindriga personskador. I Nossebro norr om Alingsås skadades tre personer lindrigt vid en kollision mellan två personbilar.

Räddningstjänsten i Stor-Göteborg har annars haft en lugn morgon och förmiddag. Vid lunchtid hade man bara ett par avåkningar att rapportera, bland annat åkte en minibuss av vägen i Gråbo, men inga allvarligare olyckor inträffade.

Störningar i flygtrafiken

Vädret medförde också störningar i flygtrafiken på Landvetter på onsdagsmorgonen på grund av problem med avisningen av flygplan.

Detta resulterade i förseningar i upp till en timme, och i vart fall en flygning inställdes, enligt Niclas Henningsson, informationschef på Luftfartsverket på Landvetter.

– Nu är vädret bättre, så det finns inget behov av avisning längre. Men det kan bli vissa förseningar även under eftermiddagen eftersom det ju blir en kedjereaktion på de tidigare förseningarna, sade Niclas Henningsson till TT vid lunchtid.

Eric Thorsson, TT

ARTIKELN HANDLAR OM