De riskerade livet för att rädda kamraten

Bar sin skottskadade vän under eldgivning

Foto: REUTERS
Palestiniern är skjuten i benen och vädjar till sina flyende kamrater om hjälp.
NYHETER

Idag besköts ett antal palestinska unga män i Gazaområdet när de skulle hämta kvarlämnade vapen som låg på marken.

Två personer träffades av skottsalvorna som israeliska soldater avlossade.

På asfalten ligger en ung man skadeskjuten. När ambulansen plockar upp honom ligger två automatvapen kvar på marken. De palestinska männen riskerar livet när de springer fram för att hämta vapnen.

Snart hörs skottsalvor. Männen blir beskjutna baikfrån och en av männen träffas. Han faller till marken medan hans kamrater fortsätter springa för sitt liv. Men en av dem vänder tillbaka för att hjälpa honom och fler av dem hjälps då åt med att bära den skjutne kamraten, trots den intensiva skottlossningen.

Palestinierna saktar ner när de tror att de är säkra men då kommer nästa skottsalva från israelerna. En av männen som hjälper till att bära kamraten träffas av en kula. Han faller till marken medan de andra fortsätter springa.

"Mindre incident"

Händelsen inträffade i Beit Hanoun i Gazaområdet på onsdagen. Där är man van vid den här typen av händelser. Skottlossningen där två personer träffades kallas för "en mindre incident" eftersom ingen dödades.

Idag dödades sex palestinier och minst 45 personer skadades i Gazaområdet under luftattacker och skottlossning, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Skälet uppges vara att israelerna försöker pressa palestinierna till att släppa den israeliske soldat som tillfångatogs den 25 juni och stoppa sina attacker mot israelerna.

Enligt Hamas dödes även flera israeliska soldater och flera sårades också vid en missilattack mot israeliska fordon.

Susanna Vidlund