”Varför har de inte lyssnat på SMHI?”

Läsarna rasar mot Vägverket och SL

NYHETER

Läsarna på aftonbladet.se rasar mot SL och kommunerna för hur de skött snöovädret.

Inläggen ramlade och en del var riktigt förbannade.

Och de flesta var irriterade att de inte lyssnat på SMHI.

"Vägverket hade ju ingen aaaaning om att det skulle bli halt. SMHI har ju inte sagt detta under de närmsta dagarna.... Skrämmande dåligt Vägverket!!!", skrev signaturen kittekatt.

"E så förbenad. Vad håller Stockholmarna på med.Sambon hoppa på bussen runt kvart i fem vid Tekniska Högskolan o kom hem runt kvart över åtta p.g. a diverse olyckor efter E18. Kan förstå om bussar o långtradare inte kan ta sej upp för backarna men olyckor????? Har man inte bytt till vinterdäck... STANNA HEMMA DÅ för bövelen! Och skulle man kanske ha hunnit byta så e det som sagt INGEN garanti för att kunna gasa på som vanligt. Det ÄR fortfarande halkigt.Ett tips... Håll avstånd! Skandal att det bara e här i Stockholm det blir sånt kaos i trafiken varje år", tyckte Detvarengang.

"Jag har i dag använt 3.5 timmar och 600:- i taxi för att ta mig hem från jobbet. Det brukar ta 30 min.

Tänk sen när vi får biltullar! Totalkaos!", tyckte signaturen chefredaktionen.

"Jag lämnade Stockholmstrakten för många år sedan nu för nordligare breddgrader. Här uppe kom första riktiga snön en lördag, redan på förmiddagen så var det plogat både på bilvägar och gångvägar. Det kallas beredskap, vetskapen att det kommer snö varje år.

Men i Stockholm tror man i sin enfald att i år är året det inte kommer snöa, att i år behöver man inte tänka på plogning alls och i år kommer det inte bli trafikkaos. Man vet att det kommer snö och vinter varje år men man insisterar ändå på att bli överaskad. Först efter att första snön fallit så kommer någon på att man måste kanske ta itu med plogning även detta år.

Så klart det blir kaos om man aldrig är beredd på vintern", tyckte trollbabe.

"Jag fick vänta tio minuter i kylan tills den där jävla bussen 179 kom till Tensta. När den kom sa han som körde bussen att åt alla som redan var inne i bussen att stiga av eftersom han inte skulle köra mer på grund av att det är halt. Jag frågade om det var fler bussar som skulle komma och han sa nej. Men till slut övertalade jag och flera andra resenärer att han iallafall skulle köra oss en bit till Spånga IP så det inte blev så långt för oss att komma till Spånga och åka vidare. Han kör oss en bit som han sa och helt plötsligt så stannar han bussen och släpper av oss mitt på gatan när det är typ 50 meter kvar till stationen och säger att alla måste gå av, för att han ska svänga och inte köra mot Spånga. När vi alla resenärer har stigit av så kör han vidare mot Spånga det han sa att han inte skulle göra och vi fick stå där i kylan och fundera på hur vi ska ta oss hem. Man tänker ju att han i allallafall kunnat köra klart sin sträcka men nej det kunde han visst inte. Det är inget nytt det kommer snö varje år och det blir halt varje år det får dom räräkna med. Det var många äldre människor och små barn på bussen med och vissa av dem äldre skulle ta sig till Vällingby men stod där mitt på gatan och funderade hur dom skulle ta sig hem. Regeringen och alla andra vill att man ska börja åka kommunalt så inte man ska ta bilen och tänka på miljön. Men det är såna här saker som gör att man hellre tar bilen för ingenting funkar. Hur tänker man när man lämnar människor mitt på gatan i den här kylan låt då dom som jobbar på SL komma och stå och känna hur det känns. Det är skitsnack att dom inte kan köra mer på grund av att det är halt, alla andra bilar kör så då kan dom också göra det. Eller har jag fel. Allt SL och Connex säger är skitsnack, vi ska ordna hit och dit börja med att ordna så människor kommer till sina hållplatser först. Eller e det första gången SL och deras bussförare ser snö??????", skrev signaturen vinterfan.

Men det fanns de som var positiv mot SL med.

"Behövde ta bussen från Fagersjö till Älvsjö i dag vid 17.30-tiden. Jag hade försökt köra bilen men det var alldeles för halt, så den ställde jag åt sidan för att hämta i morgon.

Buss 167 kom. Den kvinnliga busschauffören konstaterade snabbt att hon inte kunde ta sig upp för backen vid Fagersjö, utan måste vända och köra

Magleungsvägen. Med hjälp av en passagerare som höll utkik, backades bussen och sen började vi småköra mot Älvsjö. Vår chaufför tog det jättelugnt, väntade in tomma sträckor där det var halt för att sen kunna köra förbi i lugnt tempo. Det tog tid, väglaget var förskräckligt och bilarna före körde minst sagt sakta. Så småningom kom vi till Högdalen, och hela tiden kände vi att vår busschaufför hade kontroll på läget och bussen.

Jag vill på detta sätt tacka henne - du var toppen!!", skrev signaturen Eureka.

"Man har tamefan svårt att hålla sig för skratt när Stockholmare å andra sörlänningar drabbas av livets stora svårigheter å överraskningar!! Så som snö i Sverige Nähäää....... När det bildades en krisgrupp i StorStockholm för att en björn hade synts till, "bara" 2 mil utanför stan!! Samtidigt Cred till dessa individer, det ger ju goda tillfällen till skratt för resten av Sverige!!! "m tyckte LOL.

Jörgen Källström

ARTIKELN HANDLAR OM