Kvinna hindrade busskatastrof

Ung Örebroare räddade fullsatt buss

NYHETER

En ung rådig kvinna från Örebro stoppade i går kväll en fullsatt buss från att köra av vägen mellan Strängnäs och Eskilstuna.

När chauffören plötsligt blev sjuk, tog hon över ratten och fick stopp på bussen.

Vid 23-tiden på onsdagskvällen var bussen som tillhörde företaget "Din resa" på väg från Stockholm till Örebro. Mellan 50 och 60 ungdomar som hade passat på att åka till Stockholm för att shoppa var med på bussen.

På väg E20 i höjd med Barva utanför Kjula förlorade han herraväldet över ratten. Bussen började vingla över vägen, rapporterar Nerikes Allehanda.

Sedan rätade busssen upp sig men sedan for den in i vajerräcket på andra sidan körbanan. Det bara small, säger Rolf Söderlund som var en av passagerarna på bussen till Nerikes Allehanda.

Skräcken spred sig bland ungdomarna på bussen.

– De grät och skrek. Det var full kalabalik, säger Rolf Söderlund.

"Borde få tapperhetsmedalj"

Då sprang en ung kvinna fram för att hjälpa busschauffören.

– Sedan rätade bussen upp sig och lyckades hålla sig på vägen. Efter en stund fixade hon så den stannade, säger Rolf Söderlund som menar att kvinnan var en riktig hjälte som förtjänar att få en tapperhetsmedalj.

Bussen ska enligt polisen ha åkt mot vajerräcket cirka en kilometer innan kvinnan lyckades stoppa den. Enligt uppgifter från passagerare ska bussen ha åkt i mellan 80 och 90 kilometer i timmen.

– Det var en hårsmån från att det skulle ha slutat riktigt illa, säger Maarit Jöhnemark vid Sörmlandspolisen till ekuriren.se.

Chauffören fördes till sjukhus med ambulans. Det är oklart vad som orsakat hans sjukdomstillstånd. Inga passagerare skadades vid tillfället.

Susanna Vidlund