”Lite snö i Stockholm = kaos”

Nu lackar norrlänningarna och nollåttorna på varandra

Foto: Ulf Höjer
Ovädret lamslog Stockholmstrafiken i går. Vid midnatt hade polisen fått in 136 trafikolyckor, jämfört med 39 dagen innan.
NYHETER

Diskussionen om trafikkaoset har övergått till ett smutskastningskrig mellan nollåttor och norrlännnigar.

– Stockholmare är som polygriper - glappa i käften och sen när det kommer till kritan så kan de inget alls, skriver Norrlandskille i forumet.

Diskussionen går het i forumet ”Vad tycker du om trafikkaoset?” Över 600 inlägg hade kommit till aftonbladet.se vid två-tiden i dag. Många skriver in för att berätta hur de själva drabbats av snökaoset, men minst lika många är arga över att stockholmarna klagar så fort det kommer lite snö.

euC skriver: ”Varför gnäller alltid stockholmarna? Inte fan rörde Norrland en min när snön kom där uppe, men några snöflingor faller i Stockholm och vips - kollektivtrafiken måste ställas in.”

Krisrubriker

Mycket handlar även om medias skeva nyhetsvärdering: ”Alla i Sverige drabbas ibland av dåligt väder, vi hanterar det utifrån våra förutsättningar men om Stockholm får taskigt väder blir det så stora rubriker!!”, skriver Bebe. Peak62 är också oförstående till rubrikerna: Här uppe i norr hade vi ju snöstorm för bara några dagar sedan, såg vi några krisrubriker? Nej. Här förstår dom flesta att man ska ha dubbdäck och anpassa farten. Det är ju samma sak vaje år ...lite snö i Stockholm = kaos.”

Svar på tal saknas inte. Keysen skriver: ”Vi bjuder på att låta er norrlänningar få utlopp för sitt mindervärdeskomplex!!! Varsågod! Men om inte resten av Sverige vill dela med sig av pengar till norrlänningarna som klarar sig så otroligt bra på egen hand, då blir det ett djävla liv! Då kanske ni inte kan sjukskriva er när ni ska jaga älg och björn mm...”

jjoh: ”Självklart så fattar inte lapparna hur det kan bli trafik kaos av lite snö, däruppe finns inte tillräckligt med bilar/människor så att det kan bli en kö.”

Två olika världar

Sen finns det de som försöker se bådas sidor av saken. En fd Norrbottning får avsluta med orden ” Så jag sticker ut hakan och tycker verkligen att alla som uttalar sig om det ena eller andra när det gäller halkan ska ha sett både norrlands- och stockholms-trafiken för att kunna jämföra och skapa sig en åsikt. Det är två helt olika världar. Så om fler norrlänningar varit med i stockholmstrafiken i går så skulle de nog ha ändrat sin åsikt.”

Läs mer

Katarina Lundberg

ARTIKELN HANDLAR OM