Polis dödade oskyldig - nu har han dödat igen

Brittiske polisen som sköt misstänkt terrorist har dödat misstänkt rånare

NYHETER

Den brittiske polismannen som var inblandad i dödsskjutningen av den brasilianske elektrikern Jean Charles de Menezes har dödat igen, uppger BBC News.

Enligt tv-kanalens källor dödade polisen nyligen en 42-årig misstänkt rånare i New Romney, Kent.

Jean Charles de Menezes blev 27 år.

Scotland Yard har inte bekräftat att polisen som sköt 42-åringen i Kent är en av de två poliser som förra sommaren sköt Jean Charles de Menezes med sju kulor i huvudet. Man har bara bekräftat att polisen kommer från den beväpnade polisenhet som var inblandad vid bägge tillfällena. Men enligt uppgift till BBC ska det vara samma person inblandad vid bägge tillfällena.

Poliserna sköt Menezes då de trodde att han var en terrorist för att han bar ryggsäck och sprang ifrån dem i tunnelbanan. Händelsen inträffade i kölvattnet av tunnelbanebomberna i London förra sommaren.

Dog på sjukhus

Dödsskjutningen i Kent skedde under ett uppdrag där polisstyrkan kallats in för att ingripa vid ett beväpnat rån. En 42-åring sköts och dog senare på sjukhus.

Redan har det beslutats att genomföra en undersökning kring händelsen.

Chockade

Efter dödsskjutningen av Jean Charles de Menezes stängdes de inblandade poliserna av från beväpnad tjänst, men återinsattes efter att det kom beslut att de inte skulle åtalas.

Jean Charles de Menezes familj säger till BBC att de är chockade och bestörta över att poliser som var inblandade i dödsskjutningen av deras son har fått vapen i händerna igen.

Läs också:

Robert Triches

ARTIKELN HANDLAR OM