Pst, nu är han tillbaka på scen

NYHETER

Pst/q är tillbaka. Gladare och redo att försvara västkustens rykte. I kväll står han på Storans scen.

Foto: MIA CARLSOON
Kan Pst/q sätta Göteborg på hiphop-kartan igen? Nya skivan är "inte direkt Fresh Prince" men ljusare än förra. I kväll kan du höra några av de nya låtarna på Storan.

Det har tagit fyra år att följa upp solo-debuten "Natt klockan 12 på dagen" Petter Stenqvist har haft fullt upp med att plugga till bibliotekarie i Borås.

- Det är svårt att få ihop en platta när det är tentor hela tiden, men nu har jag bara ett par låtar kvar att spela in, säger han.

Petters vardag har upptagits av indexering, klassificering och att läsa böcker om böcker. Trist, säger han. Samma sak gäller ämnet på förra skivan - rap om rap.

- Det finns mycket annat att prata om. Vad människor håller på med i världen, sånt man läser och ser på tv, historia, säger han.

- Jag ska försöka att inte vara så svår den här gången.

Förra gången gjorde han sig känd som egensinnigt hård och mörk. Med hjälp av Mobbade barn med automatvapen (Pst/q, Organism 12 med flera) skapades ett västkustsound.

Men det stod sig inte i konkurrensen mot Malmö och Stockholm.

- Hiphopen får väldigt lite stöd och uppmärksamhet av hemmakommunen. På Göteborgskalaset stod bara Stockholmsband på scen trots att det finns en massa bra från Göteborg, säger Pst/q.

I kväll utmanar han, Calle P och Gubb stockholmarna i Fattaru.

Klubb Get up!

Louise Jacobson, Punkt SE