Svår trafikolycka krävde fyra liv

Ungdomar i 20-25-årsåldern inblandade

NYHETER

En minibuss och en linjebuss har krockat i höjd med lantbruksskolan i Svalöv.

– Tre personer dog direkt vid olyckan och en person avled i ambulansen på väg till sjukhus efter ett hjärtstillestånd, säger Per Lengby, informationsansvarig på Universitetssjukhuset i Lund, till aftonbladet.se.

Stabsbrandmästare Roger Norén på räddningstjänsten i Helsingborg berättar att tre personer skadades och tre avled på platsen. Den fjärde omkomna, en kvinna, avled i hjärtstillestånd på väg till sjukhuset.

Ulf Svensson, räddningsledare på plats, berättar för aftonbladet.se att fem personer färdades i minibussen och i linjebussen färdades chauffören ensam.

Ungdomar

– Min uppfattning är att personerna i minibussen var ungdomar i 20-25-årsåldern, säger han.

Vet du hur olyckan har gått till?

– Nej, det är svårt att säga. Det verkar som om de mer eller mindre frontalkrockat och vi vet att det var mycket halt. Men hur det gått till exakt vet jag inte.

Flera av offren klämdes fast vid olyckan. Chauffören av linjebussen klarade sig med lindriga skärskador. Han har fått krishjälp av det bussbolag han arbetar för, enligt TT

En opereras under kvällen

I minibussen färdades fem personer. Flera av dem klämdes fast och tre av dem omkom vid själva olyckan, enligt Per Längby vid pressjouren på Universitetssjukhuset i Lund. Därefter avled en kvinna vid framkomsten till sjukhuset, då hennes hjärta stannade.

Den femte personen som färdades i minibussen var en 13-årig pojke, som fått en lårbensfraktur. Han var vid medvetande när han kom till sjukhuset och har nu sövts och opererats, enligt pressjouren vid Lunds universitetssjukhus. Läkarna tror inte att han fått några ytterligare skador vid krocken.

Väglaget vid olycksplatsen var väldigt halt, uppger polisen.

Olyckan inträffade på väg 1208, i höjd med Felestad, väster om Svalöv.

Vägen stängdes av efter olyckan och trafiken leddes förbi på alternativ väg.

Olyckan inträffade vid 20-tiden och räddningspersonal hade en halvtimme senare fått ut de fastklämda ur minibussen.

Enligt ett ögonvittne på på plats vid olycksplatsen var båda bussarna totalförstörda.

Jörgen Källström, Robert Triches, TT

ARTIKELN HANDLAR OM