Först misshandlad – sedan dödshotad

Tjejgäng vill tvinga 14-åring att ta tillbaka polisanmälan

NYHETER

Tjejerna misshandlade henne, och brände henne med en cigarett i ansiktet.

Efter polisanmälan har den 14-åriga flickan fått flera dödshot.

- Hon har haft ett helvete, säger flickans pappa.

Misshandeln ägde rum i mars. Tjejgänget brottade ner flickan på en parkering vid Gammelbron i Gävle. Flera gängmedlemmar gav henne slag och sparkar, och hon brändes med en cigarett i ansiktet, skriver Gävle Dagblad.

Hotade kasta henne i ån

Flickan anmälde misshandeln – men det har inte fått stopp på trakasserierna. Tvärtom. Hon har fått flera dödshot via chatprogrammet MSN, och senast i förra veckan släpade gänget ner henne till Gavleån och hotade att kasta henne i vattnet om hon inte tog tillbaka anmälan.

– När jag ringde på hennes mobil satt hon bara och grät så jag fick åka ner på stan och leta rätt på henne, säger pappan till Gävle Dagblad.

Trotsade besöksförbud

Även en annan flicka, som såg misshandeln i mars, har hotats. Och bakom hoten står en 16-årig tjej i gänget. Polisen har säkrat utdrag ur det hon skrivit till offren och gett henne besöksförbud. Trots det har hon fortsatt att dödshota 14-åringen.

Flickans familj har levt under stark press och 16-åringen åtalas nu för tre fall av olaga hot, två fall av överträdelse av besöksförbud samt övergrepp i rättssak.

Förföljelserna av 14-åringen började enligt Gävle Dagblad efter ryktesspridning om att flickan sagt något om en av tjejerna i gänget.

Karin Henriksson