Våldsam allahelgonanatt

Flera fall av skottlossning och fester med objudna våldsamma gäster

NYHETER

Det har varit stökig allahelgonanatt – med flera fall av skottlossning och misshandel runt om i landet.

I Nol trängde tiotals okända sig in på en fest och knivhotade gästerna. De misstänkta tros ha varit skinnskallar.

Nol:Göteborgspolisen blev nerringd när 20–30 personer trängde in på en fest i Folkets hus. Ett hundratal personer, barn och gamla, höll fest där när de ovälkomna och okända gästerna anlände.

De som ringde polisen bad om hjälp, och berättade om knivhot mot festdeltagarna.

Vissa uppgifter tydde på att det kunde vara skinnskallar eller nazister som trängt sig in. Någon anmälan om vare sig olaga hot eller intrång ville ingen lämna till poliserna som anlände strax före midnatt natten till söndagen. Då föreföll det hela ha lugnat ner sig.

Nacka: Flera skott avlossades under en fest på en restaurang i Nacka. När polis anlände hittade de både kulhål, tomhylsor och blodspår, men inget vapen.

– De vi har förhört talade om misshandel men förnekade att någon skulle ha blivit skjuten och någon skadad har vi inte heller träffat på, säger vakthavande befälet Lennart Sjöstrand vid polisens länskommunikationscentral till TT. Än så länge finns ingen misstänkt gärningsman.

Skara: Flera personer behövde sjukhusvård efter att de blivit skurna på en fest i en skyttepaviljong. Övriga omständigheter är än så länge oklara.

Malmö: En man skottskadades vid 04.40 i korsningen Köpmangatan/Rasmusgatan. Övriga omständigheter är oklara.

Linköping: En man skottskadades på Ågatan, strax efter klockan fyra. Än så länge oklart varför. Någon gärningsman har inte identifierats.

Helsingborg: En man rånades och misshandlades av tre som kastade sig över honom på Vikinga strandbad. Rånet inträffade en halvtimme före midnatt och ännu vid fyratiden var rånarna fria.

Karin Henriksson, TT