Dödsolyckan en chock för Svalöv

Fyra ungdomar miste livet i värsta olyckan på flera år

NYHETER

Ungdomarna skulle bara köra och handla. Det blev deras sista resa.

Foto: Krister Hansson
I går hölls en minnesgudtjänst i Svalövs kyrka för de fyra som miste livet i fredags.

Den tragiska trafikolyckan, som krävde fyra unga liv, har försatt grannkommunerna Svalöv och Landskrona i chock.

Under hela helgen har kommunerna haft sina kristelefoner öppna. Dit har berörda kunnat ringa och prata ut om det som hänt. I dag tar skolorna över sorgearbetet.

– Jag vet att rektorerna på de berörda skolorna kommer att uppmärksamma det som har hänt, säger Stefan Lidberg, områdeschef vid socialtjänsten i Landskrona.

Två flickor och två pojkar miste livet i olyckan. En tredje pojke, 13 år gammal, klarade sig undan med benbrott och vårdas på Lunds lasarett.

Olyckan inträffade när ungdomarna fick sladd med sin minibuss och kanade in i en mötande linjebuss från Skånetrafiken. Kollisionen var så kraftig att minibussen trasades sönder.

Värsta olyckan på flera år

Fredagens trafikolycka klassas som en av de värsta på flera år i Skåne. Allt tyder på att det var det hala väglaget som fick föraren att tappa kontrollen.

Generellt sett brukar antalet trafikolyckor öka när det är skollov och stora helger. Den gångna höstlovsveckan i Skåne har dock inte utmärkt sig på det viset, menar Bim Soerich, driftledare på SOS Alarm.

– För vår del hänger det nog mer samman med att det är mörkt och kallt. Sedan kan det hända att det sker fler saker när det är lov, men det är inget vi märkt av just denna veckan, säger hon.

330 döda i år

Daniel Persson

ARTIKELN HANDLAR OM