”Strumpmannen” fick 1,5 års fängelse

Överföll handikappade kvinnor och stal deras strumpor

NYHETER

Med en nylonstrumpa neddragen över ansiktet överföll 39-åringen flera handikappade kvinnor i Örebro - och stal deras strumpor.

På måndagen dömdes ”strumpmannen” till 1,5 års fängelse för ofredande och grov stöld.

Mellan maj och augusti i år överföll 39-åringen ett flertal handikappade kvinnor i Örebro, uppger Sveriges Radio Örebro.

Mönstret vid överfallen var detsamma.

Med en strumpa som maskering gav han sig på kvinnorna och tvingade till sig deras strumpor. Efter genomfört värv försvann han från platsen med sina troféer.

En rullstolsbunden kvinna i 70-årsåldern slet mannen in i ett förråd. Där började han att pilla på hennes benprotes. När kvinnan hotade att aktivera sitt larm flydde han – med hennes knästrumpa i nylon.

Har erkänt

I början av september kunde polisen i Örebro gripa den 39-åriga ”strumpmannen”. Vid en husrannsakan i mannens bostad hittade polisen 500 par strumpbyxor. En del låg kvar i obrutna kartonger. Där fanns även ett antal skor.

Mannen har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning och friskförklarats. På måndagen dömdes 39-åringen för sina brott vid Örebro tingsrätt.

Kvinnornas berättelse tillsammans med 39-åringens erkännande ledde till att han fick 1,5 års fängelse. Dessutom ska han betala totalt 57 000 kronor i skadestånd till de drabbade kvinnorna.

Erik Scherlund