Täby-Filippa tar över sjukvården

Foto: URBAN ANDERSSON
NYTT TOPPJOBB Filippa Reinfeldt (m) slutar som kommunalråd i Täby och övergår till posten som nytt sjukvårdslandstingsråd i Stockholm. Sjukvårdsfrågorna är inte nya för henne, hon har suttit i landstinget sedan 1994. Men paret Reinfeldt har ännu inte bestämt sig för om de ska flytta från Täby.
NYHETER

Filippa Reinfeldt (m) lämnar kommunalrådsposten i Täby.

I stället blir hon nytt sjukvårdslandstingsråd i Stockholm.

– Det känns som en jättespännande utmaning. Jag är oerhört glad, säger hon.

Foto: JONAS BILBERG
Från Sagerska palatset får Filippa Reinfeldt gångavstånd till nya jobbet på Kungsholmen.

Filippa Reinfeldt går från att vara Täbys starka kvinna till en relativt anonym roll som landstingsråd med ansvar för sjukvårdsfrågorna.

Viktiga frågor

Men att det skulle handla om att ta ett steg tillbaka för att hinna med rollen som statsministerfru vill hon inte hålla med om.

-Nej, det har absolut inte varit min utgångspunkt. Det är en annan typ av frågor, men som är oerhört viktiga för den här regionen, säger hon.

Det nya jobbet i Landstingshuset på Kungsholmen ligger på bekvämt promenadavstånd från Sagerska palatset.

Dessutom gjorde kommunalrådsposten det svårt att bo någon annanstans än i Täby, en fråga hon nu slipper ta ställning till.

Ska ni flytta från Täby nu?

- Ha, ha! Vi har fortfarande inte landat i den frågan. Vi får återkomma.

Vill fortsätta i Täby

Sjukvårdsfrågorna är inte nya för Filippa Reinfeldt. Hon har suttit som landstingsledamot sedan 1994, långt innan hon blev kommunpolitiker.

-Nu ser det ut som att tyngdpunkten flyttas tillbaka till det som var mitt första uppdrag: sjukvårdsfrågorna i landstinget, säger hon.

Hon säger dock att hon även vill fortsätta som kommunpolitiker i Täby.

Officiellt väljs Filippa Reinfeldt på landstingsfullmäktige i dag.

Tre nya landstingsråd

Samtidigt utses ytterligare tre nya moderata landstingsråd: Chris Heister blir finanslandstingsråd, Christer G Wennerholm trafiklandstingsråd och Lars Joakim Lundquist biträdande sjukvårdslandstingsråd.

Eva Buskas