Dottern våldtogs - mamman filmade

Nu åtalas hon och styvpappan för övergreppen

NYHETER

Mamman filmade när hennes 13-åriga dotter våldtogs av sin styvfar.

Nu åtalas både hon och hennes 51-årige man för övergreppen.

Historien rullades upp i mitten av augusti då en annan flicka, i dag 16 år gammal, anmälde den 51-årige mannen för en serie övergrepp.

Dessa pågick när flickan var nio till elva år och hennes mamma var sambo med 51-åringen.

– Flickan har berättat att hon inte ville att någon annan skulle råka ut för mannen och det var därför hon anmälde, säger kammaråklagare Anna Broomé.

– När vi gjorde husrannsakan hos mannen hittade vi videofilmer med flickan som anmälde. Men vi hittade också filmer där hans nu 13-åriga styvdotter fanns med, säger Anna Broomé.

Mamman höll i kameran

Detta ledde till att ytterligare en förundersökning inleddes mot mannen. De både flickorna har ingen relation till varandra.

Vid husrannsakan hos mannen hittades flera filmer, bland annat en där 51-åringen våldtar 13-åringen samtidigt som hennes mamma håller i kameran.

– Under hela min karriär har jag bara vid ett tillfälle tidigare åtalat en mamma för sexuella övergrepp på sina barn. Det är väldigt ovanligt, säger Anna Broomé.

Åtalad för medhjälp

51-åringen är åtalad för våldtäkt mot barn, grovt sexuellt utnyttjande av underårig och grovt barnpornografibrott.

Dessutom är han tillsammans med kvinnan åtalad för utnyttjande av barn för sexuell posering. Kvinnan är också åtalad för medhjälp till våldtäkt mot barn.

Rättegången inleds på fredag i Helsingborgs tingsrätt och kammaråklagare Anna Broomé kommer begära långa fängelsestraff för de åtalade.

Kajsa Sigvardsson

ARTIKELN HANDLAR OM