Poliser fick marijuana i hamburgaren

Nu stämmer de hamburgerkedjan

NYHETER

De två amerikanska poliserna fick marijuana i hamburgaren på Burger King. Nu stämmer de hamburgerkedjan.

– Det här ger en helt ny innebörd till ordet "Whopper", säger polisernas advokat Sam Bregman till nyhetsbyrån AP.

Två poliser i Albuquerque i New Mexico, USA, har stämt snabbmatskedjan Burger King efter att de serverades hamburgare med marijuana, uppger nyhetsbyrån AP.

Tre anställda på restaurangen misstänks ligga bakom marijuanaburgarna. Justin Armijo, 19, Robert Nuckols, 21, och arbetsledaren Joseph Ledesma, 33, greps och har nu åtalats.

Nu hoppas de två poliserna på skadestånd. Enligt advokaten Sam Bergman kunde de anställdas tilltag ha riskerat livet på poliserna.

– Gud förbjude att de här poliserna inte skulle ha upptäckt marijuanan och plötsligt befunnit sig i en våldsam situation. Deras liv riskerades tack vare de här idioterna och Burger King, säger advokaten Sam Bregman.

Testade torkade blad

De två polismännen hade hunnit äta uppp ungefär halva sina hamburgare när de upptäckte narkotikan. De testade först de torkade bladbitarna på plats. Efter det uppsökte de sjukhus för att genomgå undersökning.

Händelsen har nu blivit uppmärksammad av bland andra komikern Jay Leno som har skämtat om marijuanaburgarna i sitt tv-program. Men advokaten Sam Bregman har inte svårt att hålla sig för skratt.

– Att de här ligisterna lade marijuana i hamburgarna och på så sätt försökte att hindra poliserna från att göra sitt jobb är fullständigt skandalöst, säger han till AP.

Hamburgerkedjan har avböjt att kommentera fallet under den pågående rättsprocessen.

Susanna Vidlund