Så grillar du fisk i brödrosten

Kockarnas bästa tips till Tallinks styrelse

NYHETER

Se hit styrelsegubbar i Tallink: ska ni grilla fisk i brödrosten så välj rökt lax eller böckling!

Inte blöt sill.

Foto: KAI REHN
FEL, FEL, FEL Johan Ernfridsson dömer ut Tallinkchefernas rostade sill. I stället föreslår han lite torrare fiskar, som lax och böckling, gärna i paket.

Aftonbladets frukostexpert ger er gärna några lättlagade recept för nästa holmgång ute på Östersjön.

Tallinkrederiets styrelse snedseglade redan på kvällen. Men att efter en gungig afton fortsätta alkoholintaget vid frukostbuffén och därtill begå våld mot brödrosten, medför risker på flera plan.

- Ja herregud, faran för kortslutning i rosten är ju uppenbar. Plus förstås att ingen mår bra av en arla magborstare i form av sprit och öl, varningsflaggar Johan Ernfridsson, som dagligen serverar bufféfrukost på Johans Café och Matsal i Jönköping.

Bottennapp

Han demonstrerar vilket bottennapp det är att försöka grilla sill i en ordinär brödrost. Vätska rinner ner, det osar och pyser.

- Måste herrarna nödvändigtvis hetta upp rå eller blöt fisk till frukost är mitt förslag att de gör en svepning av exempelvis mjukt tacobröd. Anrättningen kan appliceras intill värmegallret på en modell med öppna sidor.

Hälsosamt och gott

Om rederiets högdjur inte vill torska helt vad gäller smakupplevelser har köksmästare Ernfridsson ett par bättre grilltips:

- Rökta produkter, typ böckling eller lax, bör fungera bra i brödrosten.

Men lägg då fisken i tacobröd eller varför inte mellan ett par skivor Pågens Lingon Grova.

Hälsosamt och gott. Och framför allt: minimal risk för brandhaveri i frukostmatsalen.