E24 nominerad till stora journalistpriset

"Det finns flera hemligheter bakom vår framgång"

NYHETER

Idag offentliggjordes nomineringarna till Stora journalistpriset. Prisnämnden fick in över 200 förslag som sedan lett till tre nomineringar i de tre prisklasserna.

Ekonomisajten E24 är nominerad i kategorin årets förnyare.

Foto: GUSTAV MÅRTENSSON
– Vi har två starka samarbetspartners i Aftonbladet och Svenska Dagbladet och har fått läsare från dem båda, säger Per Lundsjö, chefredaktör för ekonomisajten N24.

– Det känns jättebra. Otroligt trevligt, säger Per Lundsjö som är chefredaktör för nättidningen till aftonbladet.se.

E24 som tidigare hette N24, startades den 4 oktober förra året. Trots att sajten bara funnits i drygt ett år, har den redan prisats och blev bland annat utsedd till "Årets dagstidning på nätet" av Pressens tidning i oktober i år.

– Det har blivit några stycken priser nu. Nu är det här än så länge bara en nominering ju så vi får se hur det går, säger Per Lundsjö.

Vad är hemligheten bakom era framgångar?

– Det finns nog flera hemligheter men en är att vi startades upp med ett starkt strategiskt upplägg. Vi har två starka samarbetspartners i Aftonbladet och Svenska Dagbladet och har fått läsare från dem båda. Vi har utifrån arven från dessa två tidningar byggt en identitet som folk gillar och kommer tillbaka till.

Mix bland medarbetarna

Enligt Per Lundsjö har E24 en mix av unga, hungriga medarbetare och erfarna seniorer på redaktionen, vilket enligt honom varit positivt för verksamheten.

– Vi snodde några av de bästa ekonomijournalisterna från pappersvärlden, konstaterar han.

Finns det inte en risk att ni efter alla priser blir nöjda och mätta av framgången?

– Nej, det tror jag inte. Det är alltid väldigt roligt att få uppskattning men det som driver oss är inte den typen av bekräftelser. Framför allt är det väldigt roligt att syssla med journalistik på nätet. Möjligheterna är så otroligt mycket mer utmanande om man jämför med papperstidningsvärlden.

Vinnarna presenteras den 30 november.

De är nominerade till Stora journalistpriset:

Susanna Vidlund