Man löpte amok på efterfest

23-åring slog flaska i huvudet på värdinnan

NYHETER

23-åringen var våldsam och kördes ut från efterfesten.

Då bankade han hål i ytterdörren och slog lägenheten i flisor.

23-åringen blev våldsam och låstes ute ur lägenheten. Då sparkade han upp ett hål i dörren och tog sig in. Foto: POLISEN

En kväll i september var de två tjejkompisarna ute och roade sig. På en svartklubb på Hisingen träffade de en ytligt bekant som erbjöd dem skjuts hem vid tvåtiden på natten. Med i bilen fanns en 23-årig kille som tjejerna inte träffat förut.

Killarna följde med upp i lägenheten och bjöds på ett glas vin i vardagsrummet. Men ganska snart började 23-åringen att bli otrevlig.

Slog upp stort hål i dörren

När han kallade värdinnan för luder fick hon nog och bad honom att lämna lägenheten. Men han blev bara mer våldsam och slog en glasflaska i huvudet på henne och fortsatte sedan med att misshandla hennes kompis.

Killen som kört dem hem drog ut 23-åringen ur lägenheten och låste om sig och tjejerna från insidan.

Efter ett par minuter började 23-åringen att ge sig på dörren från utsidan. Han lyckades banka upp ett stort hål och ta sig in. De andra hade då ringt polisen och låst in sig på toaletten, beväpnade med en kökskniv. Därifrån kunde de höra hur han slog sönder hela lägenheten.

Greps på plats

När polisen kom fram till lägenheten låg allt i en enda röra och flera dörrar var sönderslagna. 23-åringen fanns kvar i lägenheten och greps på plats.

I går åtalades han, misstänkt för bland annat hemfridsbrott, skadegörelse och misshandel. 23-åringen erkänner skadegörelsen men nekar till resten av anklagelserna.

Poseidon, som äger den sönderslagna lägenheten, kräver 23-åringen på ersättning. Enbart reparationen av ytterdörren kostade 10 520 kronor.

Karolina Vikingsson