21-åring spred porrfilm med 13-åring på nätet

Döms till skyddstillsyn för förtal - flickan försökte ta sitt liv

NYHETER

Den 21-årige mannen spred barnporrfilmen han hittat vidare så att tusentals internetanvändare kunde se den 13-åriga flickan naken. Nu döms han för förtal.

13-åringen har försökt ta sitt liv, och har tvingats flytta.

Mannen, som kommer från Malmö, har själv ingenting med inspelningen av filmen, där en 13-årig flicka klär av sig och smeker sig själv. Men när han hittade den via ett fildelningsprogram la han ut den på fildelarsajten The Pirate Bay, där den snabbt blev mest nedladdade film, skriver Sydsvenskan.

Ansiktet syns

Polisen vet inte hur många som tagit del av filmen, men tror att det rör sig om flera tusen. Utredarna gick själva in på Pirate Bay när de fick anmälan om brottet, och just då höll över 100 personer på att ladda ner filmen.

– Hur många tusen den har spridits till vet vi inte, säger åklagaren mats Svensson till Sydsvenskan.

I filmen står flickans för- och efternamn, och hennes ansikte syns tydligt. Det var flickan själv som polisanmälde händelsen efter att hon genom ungdomar hon kände fått reda på att filmen spreds på Pirate Bay.

Flickan har mått mycket dåligt av det inträffade. Hon har inga vänner kvar, har försökt begå självmord och hennes familj har känt sig tvungna att flytta från den ort i Mellansverige där de bodde.

Ska få behandling

Polisen kunde snabbt spåra 21-åringen som lagt ut filmen. Han har dömts till skyddstillsyn och ska genomgå ett behandlingsprogram.

Flickan spelade in filmen på webbkamera efter att ha övertalats av någon hon träffade på chatt-tjänsten MSN.

Polisen har inte lyckats spåra den personen, och har därför inte kunnat åtala denne.

Karin Thurfjell