Knarkliga sprängd i södra Sverige

Vittne såg tungt beväpnade poliser slå till i fiskeläget Domsten

NYHETER

Skånepolisen, Hallandspolisen och Nationella insatsstyrkan genomförde i natt en stor operation mot en knarkliga med koppling till Skåne.

Sex personer har gripits och anhållits, misstänkta för grovt narkotikabrott.

De sex gripna misstänks för att ha försökt smuggla in narkotika i landet. Polisen ska också ha gjort beslag av narkotika i samband med insatsen.

Polisen vill i nuläget inte avslöja några detaljer om de anhållnas identitet eller nationalitet. Inte heller hur stor mängd narkotika som beslagtagits eller vad det är för sorts narkotika.

– Men i alla fall merparten av narkotikan togs i beslag i samband med gripandena i natt i Domsten, säger Christer Harplinger på polisen i Halmstad till aftonbladet.se.

Insatsen började vid ett-tiden på natten när polisen slog till mot två fiskelägen i Skåne, bland annat Domsten norr om Helsingborg. Fiskeläget spärrades av helt och ett stort antal poliser inklusive helikoptrar fanns på platserna.

Fem personer greps.

Leds av Halmstadspolisen

Operationen pågick ännu på lördagen med husrannsakningar. Ytterligare en person greps under dagen.

Insatsen har letts av Halmstadspolisen och de gripna är förda till Halmstad.

Vid polisinsatsen i Domsten deltog även den nationella insatsstyrkan. Mellan tio till tolv personer ur styrkan var med, berättar insatsstyrkans chef Bertil Olofsson för TT.

Även Kustbevakningen medverkade. Harplinger vill inte berätta under hur lång tid som spaningarna mot ligan pågått, men bekräftar att nattens insats var väl förberedd.

”Vaknade halv två”

Aftonbladet erfar att även Nationella insatsstyrkan ska ha deltagit i spaningarna, under cirka en veckas tid före tillslaget.

– Det gjordes en hemställan till

Rikskriminalpolisen om att vi skulle biträda den för ungefär två veckor sedan, säger Bertil Olofsson.

En man som såg nattens tillslag i Domsten berättar för aftonbladet.se:

– Jag vaknade halv två av helikoptrar som cirklade över byn. Jag såg många civila polisbilar och vanliga polisbilar inklusive piketen, berättar vittnet som väcktes mitt i natten av polisaktiviteten.

– Jag såg även fyra tungt beväpnade poliser som jag tror var ur nationella insatsstyrkan, säger vittnet.

ARTIKELN HANDLAR OM