Vampyrvideo chockade i barnprogram

TV4 anmält till Granskningsnämnden för radio och tv

NYHETER

Mitt under barnprogrammet Lattjo Lajban i TV4 visades hårdrocksgruppen Hammerfalls senaste video till låten Natural High.

– Jag blev rasande när jag såg kvinnor som blir dragna i håret och män som klubbar ner varandra. Barn ska inte behöva se sådant, det ger helt fel signaler, säger småbarnsmamman Tora Stenbeck till DN.se.

Inte nog med det. I videon fanns också en del skräckinjagande bilder med vampyrer och ormar. Tora Stenbeck hade satt sina tre barn framför barnprogrammet när hårdrocken började dåna ut i vardagsrummet. Hon är rasande över det som hänt. Och nu har programmet anmälts till Granskningsnämnden för radio och tv.

Enligt TV4 riktar sig Lattjo Lajban till barn mellan 2 och 12 år.

Camilla Filipsson, pressansvarig för barnprogrammen på TV4, berättar att det var ett medvetet val att visa musikvideon "Natural high" med Hammerfall.

– Vi brukar varje torsdag bjuda in gäster till Lattjo Lajban och det fanns önskemål om att Hammerfall skulle komma dit. Och eftersom de är skivaktuella var det ett naturligt val att visa videon, dessutom varnade programledaren Mojje för att videon kunde innehålla obehagliga scener, säger Camilla Filipsson till DN.se.

Robert Triches