Hon dränkte sina tre söner

Ville sända barnen till Jesus - tragedi skakar USA

NYHETER

Hon klädde av barnen och kastade dem i vattnet så de skulle få komma till Jesus.

I veckan ställs LaShuan Harris, 24 år, inför rätta misstänkt för morden på sina barn.

LaShuan Harris från San Fransisco, USA, tog en promenad till en brygga men sina barn Taronta Greely, 2 år, Treyshun Harris, 6 år och Joshoa Greely, ett år.

Där klädde hon av dem och kastade dem i vattnet. LaShuan Harris förklarar sitt handlande med att hon ville att barnen skulle komma till Jesus. Om hon döms för morden riskerar hon livstids fängelse. Men enligt hennes försvarare är Harris svårt psykiskt sjuk.

– Hon var fast i en överväldigande tvångsföreställning som fick henne att ta med sig sina barn och dränka dem i vattnet för att sända dem till Jesus, säger advokaten Teresa Caffese enligt nyhetsbyrån AP.

Men åklagare Linda Allen menar att tragedin är ett faktum och att Harris måste straffas för det hon gjort.

– Hon gick runt på bryggan och grät eftersom hon älskade sin barn. Det visar att hon förstod att hon hade tagit livet av dem och att de var borta. Även om den tilltalade trodde att barnen då skulle komma till himlen så gjorde hon det genom att dräpa dem, sade Linda Allen.

Släkte vädjar

Vid ett förhör satt Harris och log svagt och pratade med sig själv. Tre experter har bedömt hennes tillstånd och menar att kvinnan är lider av paranoid schizofreni.

Hennes släkt menar att LaShuan Harris inte ska dömas till fängelse, utan att hon behöver hjälp.

– Min brorsdotter är sjuk. Hon behöver hjälp som hon tidigare inte har fått. Det krävdes en tragisk händelse för att det skulle ske. Jag älskar och saknar hennes söner. Men hon ska inte behöva lida för att hon är sjuk. Hon behöver hjälp, säger fastern Joyce Harris.

LaShuan Harris hade fått mediciner mot schizofreni men hade slutat ta dem.

Susanna Vidlund