Gav sin fru som mat åt grisarna

"Jag har makten att få dig att försvinna för alltid"

Foto: Krister Hansson
NYHETER

Tina Baker har varit försvunnen i fyra år. I dag dömdes hennes man, Martin Baker för att ha mördat henne, trots att några spår av kroppen aldrig återfunnits.

Rätten tror att han låtit sina grisar äta upp frun.

Sista gången någon såg Tina Baker var i juli 2002, då hon gick för att mata grisarna på hennes och makens farm i Surrey i England.

Nu tror rätten att hon istället för att mata djuren själv blev grismat, uppger Sky News.

Det finns inga spår efter Tina Baker. Utredarna har undersökt alla möjliga alternativ, till och med om hon stuckit efter att ha vunnit på lotto, men inte hittat något. Alla hennes ägodelar utom bilen fanns kvar i huset, och hennes bankkonto var orört.

Svartsjuk och kontrollerande

Det som fick utredarna att vända misstankarna mot maken var dels att han var omvittnat svartsjuk och kontrollerande, och dels att vittnesmål om att han oroade sig över att förlora farmen, som värderas till 100 000 pund, om frun skulle lämna honom.

Men det som verkligen fick polisen att spetsa öronen var vittnesmålet från Martin Bakers före detta fru Gillian Baker. Hon berättade att han under deras äktenskap hotat att slänga henne till grisarna om hon lämnade honom.

Förstörde bilen på skrotfirma

– Förstår du att jag har makten att få dig att försvinna för alltid? Ingen skulle någonsin hitta dig. Jag skulle skära upp dig och mata grisarna med dig, sa Martin Baker enligt vittnesmålet från Gillian.

En undersökning av Martin Bakers telefonkontakter visar också att han samma dag som Tina Baker försvann ringde till en vän som arbetade på en skrotfirma som kan förstöra en bil på en dag.

Martin Baker fortsätter vara häktad tills rätten senare i november beslutar om straff.

Karin Thurfjell