Tre män våldtog 15-åring

Förgrep sig på flickan i en timme

NYHETER

Den 15-åriga flickan söps redlös.

Sedan utsattes hon för grov våldtäkt av tre män.

Två män – en 18-åring och en 20-åring har gripits. Enligt uppgifter jagar polisen ytterligare en gärningsman.

REDLÖS OCH HJÄLPLÖS Den 15-åriga flickan ropade på hjälp - men 18-åringens kompisar tystade henne. Nu är mannen gripen, misstänkt för grov våldtäkt.

Natten till i måndags följde den 15-åriga flickan med en vän på en fest. Festen ägde rum hemma hos en 18-årig kille i en lägenhet i Mellansverige.

"Var helt hjälplös"

Flickan somnade på en madrass i vardagsrummet på natten. Plötsligt, någon gång vid 4-tiden på morgonen, lade sig en av männen från festen bredvid henne. Han började ta på henne och slet av henne kläderna.

– När hon protesterade och försökte ropa på de andra kom 18-åringen och en annan av killens kompisar och tystade henne. Hon var redlös och helt hjälplös, säger en källa.

De tre männen utsatte flickan för en våldtäkt som pågick i nära en timme.

– På morgonen flydde hon till en vän. Vännen och hennes mamma tog med henne till sjukhus och såg till att händelsen polisanmäldes, säger en källa.

– Hon är givetvis chockad och mår mycket dåligt.

Polisen bekräftar att man har fått in en anmälan om en misstänkt gruppvåldtäkt.

– Våldtäkten ska ha inträffat cirka klockan fem på morgonen men anmälan är gjord vid 14.26 i måndags, säger polisens presstalesman.

Två gärningsmän fria

I går förmiddags togs den 18-årige lägenhetsinnehavaren in till förhör misstänkt för grov våldtäkt. Han var då redan efterlyst i sin frånvaro.

Ytterligare en misstänkt gärningsman har anhållits, enligt Sveriges Radio Örebro, medan den tredje misstänkte gärningsmannen ännu är på fri fot.

– Hur många gärningsmän som kan ha varit inblandade vill jag tillsvidare hålla för oss själva. Men jag kan bekräfta att vi utesluter inte att det kan vara ytterligare någon inblandad, säger polisens presstalesman.

Polisen har gjort en teknisk undersökning på brottsplatsen och flickans kläder har också undersökts.

– Spår och bevis som säkrats ska analyseras nu, säger polisens presstalesman.

På grund av flickas låga ålder och utsatthet är polisen mycket förtegna om fallet.

– Dessutom är vi det av rent utredningstekniska skäl. Vi jobbar nu för högtryck för att klarlägga vad som faktiskt har hänt.

Linda Hjertén, Susanna Vidlund

ARTIKELN HANDLAR OM