Anna Sjödin miste körkortet

SSU-ordföranden åkte fast för fortkörning – polisen tog körkortet på plats

NYHETER

SSU:s förbundsordförande Anna Sjödin har förlorat körkortet.

Utanför Hudiksvall ertappades hon av polisen när hon körde för fort.

Det är andra gången i år som hon är i klammeri med rättvisan.

Foto: lasse allard
Anna Sjödin.

Vid E4 vid Enånger utanför Hudiksvall, körde SSU-basen Anna Sjödin sambon Tomas Hartmans röda Toyota i 105 kilometer i timmen på en 70-sträcka. Det var i torsdags den 9 november vid 13.30-tiden som hon stoppades av polisen som uppmärksammat hennes framfart.

– Vi var ute på en vanlig hastighetskontroll och stod bara där och mätte hastigheten med en lasermätare. När någon kör så fort så mäter man ju och det registrerades på 35 kilometer för fort. 30 är gränsen då tar vi körkortet, säger polisinspektör Kjell Collin vid polisen i Hudiksvall som var med på plats.

Polisen gick ut på vägen och signalerade att Anna Sjödin skulle stanna intill vägkanten.

Hur reagerade Anna Sjödin när hon blev stoppad?

– När vi stoppade henne så förstod vi först inte vem det var så det var inte så märkvärdigt. Hon reagerade lugnt och sansat som de flesta gör. Det är sällan man träffar på någon som är aggressiv. Vi skrev ut en ordningsbot och tog hennes kökort och sedan fick hon som alla andra en lapp med sig som intygar att man får fortsätta köra i 48 timmar. Man blir ju inte stående på plats, säger Kjell Collin.

Ska betala böter

Sjödin erkände trafikförseelsen på platsen. Hon ska betala ordningsböter om 3 600 kronor för fortkörningen, ett belopp som hon godtog på platsen.

Polisen rapporterade samma dag omhändertagandet av Sjödins körkort till Länsstyrelsen som nu ska besluta om hur länge Sjödin ska vara utan körkortet.

Det är andra gången i år som Sjödin är i klammeri med rättvisan. Det är bara drygt en månad sedan hon dömdes för fyra olika brott i Stockholms tingsrätt för ett krogbråk på restaurangen Crazy Horse i Stockholm.

aftonbladet.se har försökt nå Anna Sjödin för en personlig kommentar. Till Västerbottenskuriren låter hon via sin pressekreterare hälsa att hon tycker att man inte ska köra för fort utan hålla sig till trafikreglerna.

Tidigare artiklar:

Susanna Vidlund