Här är Berts nya lekplats

Nytt vattenland planeras inom två år

NYHETER

Stockholms första stora vattenpark kostar 300 miljoner kronor och är stor som 12 fotbollsplaner. Aftonbladet kan i dag avslöja de hetaste åkattraktionerna.

Bert Karlsson vill tillbaka till nöjesparksvärlden.

Forsfärder, en stor vågbassäng, sandstränder, Robinson-ö med äventyrslekar, babypooler, restauranger, gröna picknickområden och vattenrutschkanor med ”fritt fall” från 30 meters höjd.

– Watermania” ska ha något för alla smaker.

Finns inte i Stockholm

– Den här typen av parker finns på flera andra platser, men inte i Stockholm. Den här anläggningen skulle definitivt vara ett tillskott för området, säger stadens turistchef Martin Rosborg.

Bakom projektet står bland andra skivbolagsdirektören Bert Karlsson och en ännu hemlig amerikansk fond.

– Miljoner människor bor i området – och behovet finns. Jag ser ”Watermania” som ett komplement till etablerade attraktioner som Gröna Lund och Skansen – inte som en konkurrent, säger Bert Karlsson.

Han hoppas att parken är klar för invigning inom två år.

Sista detaljerna

Långt gångna förhandlingar förs med en av Stockholms södra kommuner. Nästa vecka träffas parterna för att gå igenom de sista detaljerna, innan den kommunala beslutsapparaten sätts igång.

Utöver vattenparken innehåller projektet även ett cirka 4 000 kvadratmeter stort äventyrsbad inomhus som ska locka privatpersoner och företags­events med en stor sandstrand, forsfärder och Robinson-äventyr.

Eller som Bert själv uttrycker det:

– Inga jävla 50-metersbassänger, direkt.

Dan Panas