Svårt sjuk en månad efter bröllopet

Europaturnén med Celtic Tiger inställd

Foto: AP
14 oktober. River Dance-stjärnan Michael Flatley lämnar kyrkan i Cork efter bröllopet med 17 år yngre Niamh O'Brien. Nu är den nygifte 49-åringen svårt sjuk.
NYHETER

I oktober såg vintern ut att framgångsrik och lycklig för Michael Flatley – känd för sina föreställningar River Dance och Lord of the dance.

Nu är han svårt sjuk, och den pågående europaturnén är inställd.

Foto: ap
Flatley är känd för sina föreställningar River Dance och Lord of the Dance. Vinterns europaturné med senaste föreställningen Celtic Tiger är inställd.

Flatleys bröllop med den 17 år yngre dansaren Nimah O'Brien hölls i Cork den 14 oktober. Vigseln krönte deras häftiga romans - som pågått under tiden som O'Brien också arbetat i Flatleys ensemble.

Okänt vad han lider av

Nu meddelar stjärnan att turnén med senaste föreställningen Celtic Tiger är inställd, på grund av sjukdom.

Vad han lider av är okänt. "Michael Flatley förblir på sjukhus svårt sjuk, och är otillgänglig för kommentarer” lyder ett uttalande på stjärnans hemsida.

Flatley ska ha kontaktat sjukhuset första gången för två veckor sedan, och hans nära vän sedan många år, prästen Aidan Troy – som också vigde honom och Nimah O'Brien – är chockad.

– Jag talade med honom för två veckor sedan. Han var på sjukhuset i London. Jag frågade hur han mådde och han sa "fint”. Han trodde att han skulle få åka hem inom kort.

”Jag är chockad”

Men Flatley är alltjämt kvar på sjukhuset och Troy är orolig.

– Självklart. Helt ärligt är jag chockad. Jag har ju just vigt honom. Men utan att vara oartig – han är inte 18 längre. Till en början trodde jag därför att han kanske var utmattad eller sönderstressad.

Karin Henriksson