”Vi är trötta och hostar en del”

Så skrev Daniel och Mikael i sin dagbok

NYHETER

Daniel Carlsson och Mikael Forsberg skrev dagbok från Himalaya på hemsidan www.himalaya.nu.

Här är ett utdrag från dagboken som berättar om deras upplevelser i Himalaya.

1.11 2006

Klockan är 19.00 och vi befinner oss vid Chukhung på 4.800 meters höjd – i jämhöjd med Mont Blanc. Vädret är klart och solens sista strålar lyser upp topparna på Lhotse och Ama Dablam. Alla mår bra. I morgon fortsätter vi vandringen till Island Peak Base Camp.

Alla hälsar till nära och kära.

5.11.2006

Vi anlände till Island Peak BC cirka 02.00 och fortsatte mot toppen 03.00. Alla nådde toppen cirka 11.00 och fick njuta av den enastående utsikten över Everest och andra runt omkring liggande bjässar. Bilder togs och alla gladde sig över sin lyckade bestigning varefter det var dags att gå ner till Base Camp, som nåddes cirka 15.30.

Nu ligger alla och vilar sig i BC. Det är molnfritt och vindstilla. Kockarna förbereder middagen och efter att ha avnjutit den lägger vi oss för en välförtjänt nattsömn. Imorgon går vi ner till Dingboche.

8.11.2006

I dag har vi vandrat vidare i fullständigt underbar natur med bland annat Mount Everest och Pumori som följeslagare till en av världens vackraste basläger, Ama Dablam Base Camp. Nu vilar vi och planerar fortsätta mot Camp 1 i morgon.

Alla är i god hälsa och på gott humör. Hälsningar till nära och kära.

12.11.2006

Daniel, Micke och Saran kom idag upp till Camp 2 på 6.050 meters höjd efter en extra vilodag i BC. Andreas mådde inte helt bra och valde att stanna kvar i baslägret. Han är på bättringsväg och hälsar gott till alla.

Micke hälsar att han aldrig varit på ett så vackert ställe som denna Camp 2 på Ama Dablam. Det är tuff klättring här, bland annat korsades en enorm vertikal klippa i granit. Alla är trötta men mår bra.

I morgon fortsätter klättringen till Camp 3 om vädret tillåter och alla övernattar där innan toppbestigningen.

13.11.2006

Klockan är 16.00 nepalesisk tid och vi, Daniel och Micke, är framme i Camp 3 på 6.400 meters höjd. Saran har valt att vända om. Det har tagit oss cirka 5 timmar med tuff klättring med rep från läger 2. Vädret är klart och det är cirka 10-15 minusgrader. Vi har en fullständigt underbar utsikt över Tibet.

Vi är trötta och hostar en hel del, men vi mår bra och känner oss starka inför morgondagen. Vi startar toppbestigningen cirka 04.00 nepalesisk tid och hoppas naturligtvis på bra väderförhållanden.

Extern länk:

aftonbladet.se