UTBUAD

Fansen blev rasande när Michael Jackson ignorerade dem

Foto: AFTONBLADET BILD
pressad Det blev en kaosartad inledning på Michael Jacksons come back-uppträdande i London iÌ´1;går. När stjärnan gick förbi sina fans utan att hälsa på dem svarade de med att bua ut honom.
NYHETER

LONDON

Michael Jackson har gjort comeback.

Han sjöng refrängen till ”We are the world”.

För det fick han fyra miljoner kronor.

Cirkus Jackson har dominerat Londons nöjesvärld fullständigt de senaste dagarna. Hotellet där den 48-årige sångaren ockuperat två våningsplan har varit belägrat av de mest fanatiska fansen.

Undvikit offentlighet

Efter rättegången 2005, där Michael Jackson stod åtalad för att ha utnyttjat barn sexuellt, har han undvikit offentligheten. Senaste liveframträdandet i Europa var på en gala 1997 då Pulps sångare Jarvis Cocker stormade scenen under Jacksons nummer.

Inför galan i London talades det om att han skulle sjunga klassikern ”Thriller”. Han nöjde sig med att tillsammans med en barnkör sjunga med i refrängen till fredsdängan ”We are the World”. För besväret fick han enligt engelska tidningar fyra miljoner.

Precis innan tog han emot ett pris för att ha sålt mer än 100 miljoner skivor under sin karriär.

Hälsade inte på fans

Men som vanligt numera skapar Michael Jackson mer publicitet vid sidan av scenen. När han under kaotiska scener anlände överraskade han alla genom att gå fram till journalisterna och svara på frågor.

Därefter blev han utbuad av sina egna fans när han gick förbi dem utan att hälsa.

De flesta hade väntat där sedan tidigt på eftermiddagen.

Jackson bor för tillfället på Irland och planerar att bosätta sig i Europa permanent.

Jens Kärrman