Så skulle O J Simpson ha dödat sin exfru

Avslöjar allt i nya boken "If I did it"

NYHETER

Han frikändes för det brutala mordet på exfrun Nicole Brown och hennes pojkvän Ron Goldman.

Men nu kommer O J Simpsons bok "If I did it" där han hypotetiskt diskuterar hur han hade gått tillväga om han hade dödat dem.

Var det så att O J Simpson mördade sin exfru och hennes pojkvän i Los Angeles för elva år sedan?

Mordet på Nicole Brown och henns pojkvän Ron Goldman är ett av världens mest uppmärksammade rättsfall. Den förre fotbollsstjärnan O J Simpson misstänktes för mordet men frikändes efter en tv-sänd rättegång den 3 oktober 1995.

I sin nya bok "If I did it" diskuterar han nu hypotetiskt hur han skulle ha gått till väga om han skulle ha mördat Nicole Brown och Goldman.

Dessutom kommer Fox Television om två veckor sända en intervju med O J Simpson som beräknas få lika många tittare som rättegången mot honom. Intervjun kommer delas upp i två delar och sändas den 27 och 29 november, enligt amerikanska medier.

Upprör många

Boken och den planerade intervjun har väckt starka känslor i USA, inte minst hos offrens familjer. Denise Brown, syster till den mördade Nicole, anklagar förläggaren för att göra reklam för brottslingars kriminella handlingar. Goldmans mamma Sharon Rufo, är mycket upprörd över boken och uppmanar alla att inte köpa boken och bojkotta alla butiker som säljer den eller gör reklam för den.

Men förläggaren försvarar boken och menar att den har stor betydelse.

– Detta är ett historiskt fall och jag betraktar boken som en bekännelse, säger Judith Regan är chef för förlaget Regan Books som ger ut boken.

Men det bestrider O J Simpson advokat Yale Galanter.

- Som jag ser det behandlas mordet bara i ett enda kapitel, och det görs klart att resonemanget helt och hållet är påhittat, säger han till nyhetsbyrån AP.

Eftersom Simpson redan frikänts för mordet en gång, menar juridiska experter att han inte kan åtalas igen – även om han erkänner mordet.

Han var en amerikansk superhjälte

Susanna Vidlund