Fulla lärjungar revs sönder

Satirteckningar hittades i toaletten

SÖNDERRIVEN. Jorge Varas ”Sista måltiden” fick någon eller några av besökarna att ta så illa vid sig att de rev sönder teckningen och slängde den i toaletten.
NYHETER

Lärjungar som blir fulla och kräks på sista måltiden. En präst som håller gudstjänst samtidigt som han tänker på sex. Motiven, som ingick i en satirutställning på Folket hus, fick några av besökarna att se rött. Teckningarna hittades i måndags sönderrivna och nerslängda i toalettstolen.

”Heliga vinet” av Jorge Varas var också, enligt någon, för provocerande.

Jorge Varas, konstnären bakom de två förstörda skämtteckningarna, är förvånad över att hans teckningar kunde väcka en sådan anstöt.

– Någon måste ha haft för mycket moral. Jag föröker inte provocera med mina teckningar, utan vill bara få folk att skratta, säger Jorge Varas.

Inte originalteckningarna

Det var på måndagsmorgonen som en besökare av utställningen hittade de två satirteckningarna sönderrivna i toalettstolen på Folkets Park.

– Teckningarna var av så tjockt papper att det inte gick att spola ner. Några andra teckningar var övertäckta med vita A4-papper, berättar Jorge Varas.

Teckningarna var en del i en vandringsutställning som startade på Folkets hus i Sofielund i Malmö och som ska anlända till Chile 2010.

– Som tur var var de inte originalteckningarna, utan jag kommer att ersätta dem förstörda bilderna, säger Jorge Varas.

Titti Jersler, TT