Sahlin glömde hemliga papper på krogen

NYHETER

Vid ett besök på innestället Spy Bar glömde den förra energi- och samhällsbyggnadsministern Mona Sahlin sina hemliga papper på krogen.

En vakt hittade senare papperna, avslöjar journalisten Niklas Svensson på Politikerbloggen.

Det var när Mona Sahlin tillsammans med kompisen Annika Hagström besökte innestället Spy Bar vid Stureplan i Stockholm för några år sedan som det hela inträffade.

Efter festnatten hittade en vakt på krogen de kvarglömda dokumenten som enligt Politikerbloggen lämnades vidare till en anställd på TV4. Den personen vände sig i sin tur till Annika Hagström som kontaktade Mona Sahlin.

Enligt Politikerbloggens källor ska de kvarglömda dokumenten bland annat ha innehållet Mona Sahlins synpunkter på ett antal propositioner. Enligt Niklas Svenssons Politikerblogg kommer det hela beskrivas utförligt i en kommande bok som bland annat behandlar nattlivet kring Stureplan.

Men Mona Sahlin uppger att hon inte med sig hemliga papper på krogen.

– Mona Sahlin var med Annika Hagman på Spy Bar men hon har inget minne av att hon skulle ha haft med sig några papper. Mona Sahlin tar inte med sig arbetsdokument på fester. Det vill hon hälsa, säger Cecilia Eklund som är pressekreterare åt Mona Sahlin till aftonbladet.se.

Susanna Vidlund