En person anhållen för balkongkastet

Kastade ut offret från sin balkong på sjunde våningen

NYHETER

Rånet gick överstyr. Då kastades offret ut från sin balkong på sjunde våningen. Nu jagar Lundapolisen en 23-årig man för dådet.

Här föll 23-åringen.

– En person är anhållen i sin frånvaro sedan i fredags, bekräftar kommissarie Per Göransson för Punkt SE.

Bilden börjar nu klarna om vad som egentligen hände på Vårvädersvägen i Lund i onsdags i förra veckan.

Grannar hörde ett bråk i en lägenhet och kort därefter störtade en 23-årig man sju våningar ner från sin balkong.

Märken på balkongen tyder enligt polisen på att mannen kämpat för sitt liv.

Trots det höga fallet överlevde lägenhetsinnehavaren och mirakulöst nog klarade han sig utan livshotande skador. Offrets egna uppgifter har gett polisen en klar bild av vad som föregick mordförsöket.

– Det började som ett rån. Det gick rykten om att 23-åringen skulle ha mycket pengar hemma. 23-åringen öppnade dörren för gärningsmannen, men man kan inte säga att de är bekanta, säger kommissarie Per Göransson.

Känd av polisen

Den misstänkte 23-åringen är hemmahörande i Lund och är, enligt Sydsvenskan, känd för narkotikarelaterad brottslighet sedan tidigare. Hans adress är också känd, men han har hållit sig hemifrån sedan händelsen på Klostergården.

Förutom den man som nu är anhållen deltog enligt polisen ytterligare minst en person i rånet. Rånarna rotade igenom bostaden och lägenhetsinnehavaren blev misshandlad, innan han slutligen kastades ut från balkongen på sjunde våningen i höghuset i stadsdelen Klostergården i Lund.

Daniel Persson, TT

ARTIKELN HANDLAR OM