Fantastiska fyran jagar vidare

Mål ett måste för att FCK:s svenskar ska avancera i CL

Marcus Allbäck, Oscar Wendt, Tobias Linderoth och Fredrik Berglund måste vara på topp om FC Köpenhamn ska kunna gå vidare i Champions League.
NYHETER

Det är bäddat för dramatik i kvällens omgång av Champions League.

Marcus Allbäcks FC Köpenhamn och Fredrik Ljungbergs Arsenal är i desperat poäng­behov för att ta sig vidare.

Efter Allbäcks avgörande mål mot Manchester United senast, lever FCK:s hopp om att gå vidare från gruppspelet. Men då krävs seger mot Benfica iÌ´1;kväll.

Det kan bli tufft. Benfica har aldrig förlorat mot ett danskt lag, de har bara släppt in tre mål på de sju senaste Champions League-matcherna och FCK har inte gjort ett enda mål på bortaplan i årets turnering.

– Vi har en bra chans till en poäng. Benfica är två olika lag borta och hemma. Hemma är de mer spelförande och då får vi chans att kontra, säger Jesper Grønkjær till BT.

Allbäck, Wendt och Linderoth från start

Samtliga fyra svenskar – Tobias Linderoth, Marcus Allbäck, Oscar Wendt och Fredrik Berglund – är med i truppen. De första tre lär vara med i start­elvan.

Desto knepigare är situationen i Arsenal, som så sent som i går fick backen William Gallas skadad. Fredrik Ljungberg har inte spelat match på sex veckor och får troligen börja på bänken. Om storstjärnan Thierry Henry säger Arséne Wenger kryptiskt:

– Jag är orolig för att bränna ut honom och tänker skydda honom om det behövs.

Maria Wernhult (.se)

ARTIKELN HANDLAR OM