Filmklubb på Berns

Foto: MAJA SUSLIN
Saurabh är värd och nattklubbschef för Berns nya klubb som slår upp portarna i kväll.
NYHETER

Nya och nygamla klubbar präglar Stockholmsnatten just nu.

Berns nattklubb 2.35:1 är är en av de nya.

2.35:1 anspelar inte på Berns adress. Det finns i och för sig en ny entré, men den ligger på Näckströmsgatan 8.

Inte heller är det en tvist på Chanels klassiska väskmodell 2.55.

Kommer visa filmer

Det är istället en blinkning till filmformatet Cinemascope och betyder att filmen är 2,35 gånger så bred som den är hög. 2.35:1 (som uttalas tvåtrettiofem) är ett galleri för rörlig bild som även fungerar som en nattklubb, onsdagar till lördagar. På förkvällarna kommer de att visa filmer på 35 skärmar.

– Jag hoppas att folk med kulturintresse kommer hit. Men även om man kollar på filmen så kommer det att småpratas och drickas drinkar samtidigt, så ingen kommer att hyscha, säger Saurabh, som är värd och nattklubbschef.

Han ser publiken som ”till exempel de som normalt går hem efter Riche”. Men de som hoppas på att det kommer att bli som Berns förr om åren kommer att bli besvikna.

Glöm gamla Berns

– Gamla Berns är bara att glömma. Vi har byggt om en hel avdelning på Berns från scratch. Klubben ligger i källaren, fast inte i den källare där alla hängde, säger Saurabh.

Inredningen består bland annat av svart glas på väggarna, ett vitt glasgolv och en bar byggd av åtta ton betong. Lokalen har plats för cirka 250 personer.

Varje 2.35:1-kväll är uppdelad i tre delar: tidig kväll är det filmvisning och mingel, efter det är det ett extremt blandkoncept på musiken, från 01 till 04 är det upptempo som gäller. Ingmari Pagenkemper, känd från Lydmar, är musikansvarig.

Sofia Larsson

Aftonbladet

Foto: CASPER HEDBERG
TCP:s nya inredning.