Knivhuggen chef dömd

Bagerichefen krävde skadestånd - fick själv betala den anställde som knivhögg honom

NYHETER

Bagarichefen begärde 20 000 i skadestånd efter att han hade blivit knivhuggen av en anställd. I stället fick han själv betala skadestånd till den som knivhögg honom och dömdes även för sexuellt ofredande av en annan kvinnlig anställd, rapporterar Sydsvenska Dagbladet.

Det var för drygt ett år sedan som den 32-åriga chefen knivhöggs av en 21-årig anställd. Enligt Sydsvenska Dagbladet hade bråket börjat dagen innan, när chefen ska ha hotat 21-åringen med en degskrapa. Dagen därpå upprepades hoten, denna gång med vad 21-åringen upplevde som en brödsnittare och det var då 21-åringen stack kniven i sin chef.

Nu friar tingsrätten 21-åringen och menar att han handlat i nödvärn, även om de finner knivhugget som ”uppenbart oförsvarligt”.

Chefen, som erkänt att han kanske inte är så lämplig som arbetsledare, sade på grund av psykiska problem upp sig efter incidenten och hade nu hoppats på 20 000 kronor i skadestånd för knivhugget. I stället dömdes han till böter och skadestånd.

Dömd för sexuellt ofredande

Bagerichefen var även åtalad för att ha trakasserat en kvinnlig anställd sexuellt.

Enligt Sydsvenka Dagbladet berättade kvinnan att bagerichefen följt efter henne in i omklädningsrummet, låst och spolat vatten över henne i syfte att hon skulle ta av sig kläderna. Han ska även vid flera tillfällen rört hennes bröst och fällt kränkande sexuella kommentarer.

Tingsrätten dömde igår bagerichefen till villkorlig dom, 3 000 kronor i böter, 8000 kronor i skadestånd till kvinnan och 500 kronor till brottsofferfonden.

Titti Jersler