Frias från gruppvåldtäkt - kvinnan var för full

NYHETER

Den 25-åriga kvinnan våldtogs av tre män.

I dag friades de av tingsrätten.

Orsak: kvinnan var för full.

– Hon var i ett hjälplöst tillstånd och det utnyttjades av de åtalade, säger Elisabeth Fritz, målsägarbiträde till den i dag 26-åriga kvinnan.

Natten till den 24 maj i år var den då 25-åriga kvinnan på ett diskotet i centrala Stockholm. Hon drack ganska mycket och mådde dåligt. Vänner övertalade henne att åka hem. Vid Slussen mötte hon tre män i 20-årsåldern. De drog in henne i en svarttaxi och åkte till en lägenhet i Husby, utanför Stockholm.

I lägenheten våldtog de henne i tur och ordning. Kvinnan hade kortare minnesluckor men har kunnat berätta hur hon vaknade av att männen hade sex med henne. På morgonen slängdes hon ut ur lägenheten. Samma kväll ringde hon polisen.

Inte trovärdig

I dag friades de tre männen från våldtäkt.

Enligt tingsrätten är kvinnans uppgifter inte tillräckligt trovärdiga eftersom hon var så berusad. Dessutom hade hon spår av kokain i blodet. Kvinnan själv misstänker att hon drogats.

– Kvinnan var kraftigt berusad och i ett hjälplöst tillstånd som de åtalade utnyttjade, säger hennes målsägarbiträde, advokat Elisabeth Fritz till aftonbladet.se.

Döms för narkotikabrott

Hon har ännu inte hunnit läsa domen och vill därför inte uttala sig mer än så. Men hon hävdar bestämt att kvinnan har lämnat trovärdiga uppgifter om vad som hände i Husbylägenheten i maj.

– Det är inget snack om att det har varit på något annat sätt, oavsett vad tingsrätten kommit fram till.

De tre männen frias från våldtäkt men döms för bland annat narkotikabrott till fängelse respektive skyddstillsyn, skriver TT.

Johanna Melén

ARTIKELN HANDLAR OM