Generalsekreteraren kritisk till sexbilderna

”Vi har små barn i vår verksamhet”

NYHETER

Friskispressens bilder på autentiska samlag är inte helt lämpliga.

Det menar Anna Iwarsson, generalsekreterare för Friskis&Svettis.

– Med tanke på att vi bland annat har små barn i vår verksamhet så finns det så mycket annat att skriva om, säger hon till aftonbladet.se.

Tidningen Friskispressen ägs av Friskis&Svettis Stockholmsförening och är oberoende från riksorganisationen. Generalsekreteraren Anna Iwarsson var därför inte inblandad i valet av sextemat i det senaste numret. Men när hon såg tidningen förstod hon genast vad som väntade.

– Min första reaktion var nog att det kommer att bli intressant att se vilka reaktioner det här kommer att leda till, säger hon till aftonbladet.se.

Bilderna på människor som har autentiska samlag har upprört många av Friskis&Svettis medlemmar. Anna Iwarsson håller delvis med kritikerna.

– Som princip anser jag att vi har alla åldersgrupper bland våra medlemmar, jag brukar säga från vaggan till graven, så därför anser jag att vi har så mycket mer att berätta om än det som finns i den här typen av reportage.

Hur menar du då?

– Jag menar att vi i vår vardag ständigt matas med saker som handlar om kroppen och de bitarna. Och med tanke på att vi bland annat har små barn i vår verksamhet så finns det så mycket annat att skriva om.

Johanna Melén