Salsa för bebisen - en riktig hit

Foto: Fredrik Hofgaard
Babysalsa.
NYHETER

Det är babyboom i Stockholm. Och utbudet av aktiviteter för föräldrar och bebisar är stort. Babysalsa, massage, spanska-kurs... Vad är roligast? För föräldern - och för babyn? Vi har testat.

Föräldralediga behöver inte längre nöja sig med att gå på öppna förskolan eller besöka stadens många parker. Nu kan man till exempel svänga loss med bebisen till afrikanska rytmer, studera italienska eller förbättra sin egen sångröst. Men vad ska man då välja bland alla aktiviteter?

– Det är ju en fördel att gå på något som man själv gillar. För mig är babysim perfekt. Min dotter älskar att bada, och hon har lärt sig att inte vara rädd för vatten. Efteråt är hon helt slutkörd och sover i flera timmar! Vi går även på babysång – min dotter har precis börjat uppskatta det. Jag är ständigt på jakt efter nya bebisaktiviteter, så vi får se vad det blir härnäst, säger Natalie Rossing, 30, mamma till Olivia, 7 månader.

Babysång och mamma/baby-gympa hör till stans mest populära aktiviteter för föräldralediga. Vi bestämde oss för att gå ut på stan och ta reda på om dessa och ett par andra aktiviteter kunde förgylla en mammaledigs tillvaro. Testpanel var undertecknad och sonen Albin, tio månader.

Nöjen för dig och ditt barn

4 andra saker för dig och din bebis

Minna Tunberger, Aftonbladet